top of page

Floristen Evelina

Uppdaterat: 27 aug. 2021I det här inlägget tänkte jag vara lite personlig och skriva lite om min bakgrund som florist och hur min relation till bröllop gjort att det är den förgrening inom floristiken som jag brinner så otroligt mycket för.


Jag har alltid älskat blommor. När jag var liten hade jag en bok som hette ”Barnens Flora” som jag kunde utan och innan. Det plockades blommor och gjordes buketter året om för jag plockade även de torra stjälkarna som stack upp ur snön.


Mitt vackraste blomsterminne är från när jag var 5 år och på morgonen kom in i mammas och pappas sovrum. Dom hade ett avlutat litet skåp intill ett fönster och morgonljuset genom de skira gardinerna föll på två buketter (En stor och en liten) som stod på skåpet. Det var mammas brudbukett och min näbbukett. Det var buketter i ljusa pasteller som Mamma hade bundit själv av Brudslöja, Elegansnejlika och Luktärt från trädgården. Det var det vackraste jag någonsin sett och sedan den dagen har Luktärt varit en av mina absoluta favoritblommor.


Jag har alltid gillat att klä ut mig och som barn hade jag en låda med utklädningskläder som var flitigt använda. En dag kom min faster med det mest fantastiska komplement till min lilla utklädningsgarderob, nämligen hennes gamla brudklänning . Som denna klänning blev använd och inte bara av mig. Jag lekte bröllopsfixare och gifte bort mina småbröder så fort jag fick chansen.


Med den bakgrunden och kärleken till blommor som alltid har funnits där så låg drömmen om att få jobba som florist alltid i bakhuvudet. Jag har alltid varit lagd åt det estetiska och kreativa i allt från att teckna, måla till att skriva musik. Att arbeta med färg och form har varit lika naturligt som att andas och att dessutom få skapa med levande material blev verkligen som att hitta hem. Att jag sen är en obotlig romantiker och tycker att bröllop är det vackraste som finns gör att matematiken blir enkel, Bröllop+Florist= Bröllopsflorist


Jag har nu varit aktiv inom det här yrket i 15 år och jag har aldrig tvekat en sekund på att jag valt rätt. Jag gick floristutbildningen 2004 och har efter det jobbat både som floristlärare och i butik men det är i det sistnämnda jag har landat. Det roligaste med detta yrke är att man aldrig slutar utvecklas. Jag har lärt känna så många härliga branschkollegor och man inspireras och tar lärdom av varandras erfarenheter. Att arbeta tillsammans med andra eldsjälar ger en otrolig drivkraft.Har ni frågor eller vill anlita mig eller någon av mina kollegor på Marias Blommor som florist till er stora dag så kan ni maila till brudiumea@gmail.com, ringa till min arbetsplats på 090 – 127170 eller besöka oss direkt i butiken som ni hittar i centralhallen på NUS .


Mycket inspirationsbilder hittar ni på vårt instagramkonto @brudiumea, ni får hemskt gärna följa oss där!

//Evelina

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page